Hayvan İç Yağları Üretiminde Neden Soğuk Hava Zincirinin Korunması Önemlidir?

Hayvan İç Yağları Üretiminde Neden Soğuk Hava Zincirinin Korunması Önemlidir?

Hayvan İç Yağları Üretiminde Neden Soğuk Hava Zincirinin Korunması Önemlidir?
Sıcaklık değişimlerine bağlı olarak gıdalarda mikrobiyolojik bozulmalar yaşanmaktadır. Özellikle et ve et ürünleri gibi hayvansal ürünlerde bu mikrobiyolojik bozulma daha kısa sürede gerçekleşmektedir. Hayvansal ürünlerde oluşan mikrobiyolojik bozulma, mikroorganizmaların üremesine neden olmakta ve bu söz konusu canlıların varlığı gıda ürününün kullanımını sağlık açısından tehlikeli duruma düşürmektedir. Bu nedenle hayvansal gıda, süt ürünleri, meyve ve sebze gibi hızlı mikrobiyolojik bozulmaya neden olabilen gıdaların bozulmaması için soğuk zincir uygulaması yapılmaktadır. Hayvansal gıda kategoride yer alan ve sucuk, salam, sosis, köfte, döner vb. et ürünlerinin üretiminde sıklıkla kullanılan hayvansal yağlarda da soğuk zincir uygulaması oldukça önemli bir yer tutmaktadır.
Soğuk zincir uygulaması gıda ürünlerinin düşük sıcaklıkta depolanması, üretilmesi işlemine denilmektedir. Bilcen Gıda soğuk zincir uygulamasını, dana iç yağ, dana böbrek yağı, kavram yağı, gömlek yağı gibi hayvansal yağların üretim aşamalarından başlayarak depolama, sevkiyat aşamalarına kadar tüm süreçlerde uygulamaktadır. Özellikle hayvansal gıda ürünlerinin üretiminde ve kullanıcısına ulaştırmada soğuk zincir uygulamasının kırılmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Soğuk zincirde uygulanan soğukluk derecesi üretimi yapılan ve/veya depolanan ürünün özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Bu nedenle de uygun sıcaklıkta depolanması, tedarik edilmesi ve tüketiciye sunulması önem arz etmektedir.
Hayvansal iç yağların üretim ve depolanma aşamalarında uygulanan soğuk zincir uygulaması hakkında daha fazla detaylı bilgi edinmek için bilcengida.com.tr web adresi ziyaret edebilirsiniz.