İç Yağ (Hayvansal Yağ) Tüketiminin Faydaları

İç Yağ (Hayvansal Yağ) Tüketiminin Faydaları

İç Yağ (Hayvansal Yağ) Tüketiminin Faydaları
Hayvansal gıda kategorisi içerisinde yer alan ve sağlık açısından uzmanlar tarafından sıklıkla önerilen hayvansal yağlar, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların lipid malzemelerinden elde edilmektedir. Halk arasında iç yağlar olarak da bilinen hayvansal yağlar, uzun yıllardır Türk mutfaklarının vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır.
Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların çeşitli yerlerinden elde edilen ve elde edildiği bölgeye göre farklı şekillerde isimlendirilen iç yağlar mutfaklarımızda pişen yemeklere lezzet vermenin yanı sıra hazır tüketim hayvansal gıda üretimi yapan endüstriyel firmalar tarafından da yardımcı/tamamlayıcı malzeme olarak kullanılabilmektedir. Örneğin sucuk, salam, sosis, döner gibi tüketime hazır gıdaların üretiminde iç yağlar sıklıkla tercih edilmektedir. Hayvansal yağlar gıda endüstrisinin dışında farklı sektörlerde de kullanılabilmektedir.
Pek çok kullanım alanı bulunan iç yaplar, aşırı tüketildiğinde insan sağlığını olumsuz etkileyebilmekle birlikte düzenli ve yeterli tüketimi de bir o kadar sağlık için faydalıdır. Özellikle de gelişim aşamasında olan çocukların hayvansal ürünlerle birlikte iç yağları da tüketmeleri önerilmektedir.
Omega 3, vitamin ve protein açısından oldukça zengin olan iç yağların insan bedenine olan başlıca faydalarını şöyle sıralayabiliriz; bağışıklı sistemini, beyin, kas ve iskelet sistemini güçlendirmekte, deri hücrelerinin yenilenmesinde etkili olmaktadır. Hayvansal yağ yada yaygın kullanımla iç yağlar hakkında f-daha fazla bilgi almak için bilcengida.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.