Dana Kavram Yağının Faydaları

Dana Kavram Yağının Faydaları

Kavram yağı, küçükbaş ya da büyükbaş hayvanların iç organlarının çevresinde bulunan ve gözenekli bir yapısı olan yağ tabakasıdır. Sucuk, salam, sosis ve köfte gibi et ürünlerinde kullanılan ve bu ürünlerin lezzetini artıran kavram yağı, çeşitli bölgelerin yöresel yemeklerinde de kullanılmaktadır. Aslında beyaz ve daha katı bir halde olmasına rağmen oda sıcaklığındayken yemeğin içinde donmuş yağ halinde görünmektedir. Tavada sucuk ya da köfte yapıldığında ve tava soğuduğunda donan yağ tabakası kavram yağıdır. Bu yağ kavurma yapımında da yoğun olarak tercih edilmektedir. Bu sayede kavurma soğuduğu zaman bir kalıp halinde kalmasını ve dağılmasını engellemektedir.

Kavram yağı terim olarak çok uzak gibi dursa da sofralarda her gün tüketilen ürünlerin içinde bulunmaktadır. Kullanım amacı et ürünlerine hem kıvam hem de lezzet vermesidir. Oldukça değerli bir hayvansal gıda olan kavram yağı ülkemizin en önemli gıda ürünleri olan döner ve köfte yapımında sıklıkla kullanılmaktadır.

Dana Kavram Yağı Nasıl Kullanılır?

Etlerin yumuşamasını ve lezzetlendirilmesini sağlayan dana kavram yağı, yemeğin hazırlık sürecinde ete karıştırılarak kullanılmaktadır. Dana kavram yağı tüketilirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta; yağın işlendikten sonra tüketilmesidir. Bu yüzden etin işlem gördükten sonra kavram yağının eritilip etten ayrıştırılması gerekmektedir. Eğer hemen kullanılmayacaksa, buzluklarda dondurarak korunması tercih edilmelidir. Kısacası dana kavram yağını tüketirken diğer her üründe yapılması gerektiği gibi hijyen ve tazelik hususuna dikkat edilmesi gerekmektedir.

Dana Kavram Yağının Yararları

Dana kavram yağının uygun koşullarda yeterli miktarda tüketilmesi, insan sağlığına birçok açıdan iyi gelmektedir. Bu alanda uzman olan doktorların yaptığı açıklamalar, beyin sağlığını güçlendirici, kalp ve damar hastalıklarını önleyici ve bağışıklığı kuvvetlendirici etkisi olduğu yönündedir. Yağın uzun süre bekletilmeden tüketilmesi, en sağlıklı ve idealidir. Ancak olası bir bekletilme durumunda da mutlaka dondurulması gerekmektedir. Dana kavram yağı, birçok üründe olduğu gibi fazla tüketim halinde insan sağlığına zararları da bulunmaktadır. Bu yüzden ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilmekte, gerekirse uzman doktorlardan destek alınması gerekmektedir.

Dana kavram yağı başta olmak üzere hayvansal gıdaların birçoğu Bilcen Gıda kalitesiyle üretilmektedir. Hijyene ekstra dikkat eden bir anlayış ile faaliyet gösteren profesyonel ekip, üretimi Kemalpaşa’daki son model bir tesiste gerçekleştirmektedir. Ürün ve hizmetler hakkında daha detaylı bilgi almak ve tercihinizi Bilcen Gıda’dan yana yapmak isterseniz www.bilcengida.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.