Hayvansal Yağ Üretim Aşamaları

Hayvansal Yağ Üretim Aşamaları

İnsan vücudunun başta protein olmak üzere kalsiyum ve potasyum gibi minerallere ihtiyaç duyduğu bilimsel bir gerçektir. Bu besin değerlerinin temin edilebileceği kaynaklar bitkisel ve hayvansal gıda ürünleri olarak karşılık bulurken hayvansal gıdalardan ayrıştırılan hayvansal yağlar, “düzenli” ve “ölçülü” tüketildiği takdirde insan vücuduna ciddi faydalar sağlamaktadır.

Hayvansal Yağ Nedir?

Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların iç organları etrafında kümelenen ve yüksek besin değerine sahip olan yağ türleri, hayvansal yağ olarak kabul edilir. Başta dana ve koyun olmak üzere işkembe, bağırsak, böbrek ve karkas etrafında oluşan bu yağ türleri don yağı, kavram yağı ve gömlek yağı olarak adlandırılmaktadır. Hayvansal yağlar ayrıştırma, üretim, paketleme, depolama ve teslimat olmak üzere çok ciddi hijyen ve temizlik kurallarının hakim olduğu uzun bir süreci ifade eder.

Hayvansal Yağ Nasıl Üretilir?

Hayvansal yağlar, yağ asit zincirlerinin oldukça baskın olduğu bir yağ türü olan “donmuş yağ” kategorisindedir. Bitkisel yağ çeşitlerine kıyasla daha yüksek erime noktasına sahip olan hayvansal yağların muhafaza edildiği ortamlar hijyenik ve stabil bir derecede olmalıdır. Yağın kullanım alanına ve miktarına göre çeşitli üretim aşamalarına ayrılan hayvansal yağların temini Sağlık Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığının gerçekleştirdiği prosedüre tabidir.

Dana ve koyundan elde edilen hayvansal doymuş yağlar kendi başlarına tüketilebilen yağ türleri değildirler. Ağırlıklı kullanım alanı restoran ve lokantalar olmakla beraber sucuk, salam, sosis, döner eti ve hamburger eti gibi hazır et ürünlerinde -oranları değişkenlik göstermekle beraber- tercih edilir. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların etlerinden ve iç organlarından özenle ayrıştırılan hayvansal yağlar şoklama sonrası soğuk hava dolapları ve depolarında muhafaza edilir. Hayvansal yağlar zararlı bakteri ve mikroorganizmaların üremesi için en uygun besinler olabilir. Nitekim, üretim, dağıtım ve tüketim aşamasında geçerli olan hijyen ve temizlik kurallarının bu denli katı sebebi de bu riskin engellenmesi üzerine kuruludur. 

Sektöründe uzun yıllardır hizmet veren Bilcen Gıda, Kemalpaşa’da bulunan tesislerinde çeşitli hayvan yağ üretimini hijyenik ve güvenilir bir ortamda gerçekleştirmektedir. Gömlek yağı, kavram yağı, böbrek yağı, kuyruk yağı ve iç yağı gibi çeşitli hayvansal yağların hazırlanması aşamasında titizlikle görev alan Bilcen Gıda %100 müşteri memnuniyetini esas alan çalışma prensibi ile kullanıcılarına 2010 yılından itibaren özenle hizmet vermektedir. Hizmetlerimiz ve çözümlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için www.bilcengida.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.