Hayvansal gıdalar, gıda endüstrisinde nerelerde kullanılır?

Hayvansal gıdalar, gıda endüstrisinde nerelerde kullanılır?

Hayvansal yağlar, gıda endüstrisinde hayvansal gıda ürünlerinin yapımında kullanıldığı gibi aynı zamanda diğer gıda ürünlerinde koruyucu malzeme olarak da kullanılmaktadır.
Ülkemizde kullanılan hayvansal yağların temel kaynağı büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan elde edilen iç yağlardır. Bu nedenle de salam, sosis, sucuk, füme et, yemeye hazır köfte, döner vb. gıda ürünlerin yapımında dana gömlek yağı, kuzu kuyruk yağı, dana kavram yağı, kuzu böbrek yağı gibi hayvansal yağlar sıklıkla kullanılmaktadır.
İşlenmiş hayvansal gıda ürünlerin yapımında hayvan iç yağlarının kullanılmasının en önemli nedeni bu yağların besin değerinin diğer yağlara oranla fazla olması ve koruyucu özelliğinin daha fazla olmasıdır. Aynı zamanda hayvansal gıdaların dışında kalan gıda ürünlerin pek çoğunda da eser miktarda hayvansal yağların kullanıldığı söylenebilmektedir.Sözü edilen bu ürünlerde kullanılan hayvansal yağlar çoğunlukla ürünlerin korunması ve ömrünün uzun olması için tercih edilmektedir.