HAYVANSAL GIDANIN FAYDALARI

HAYVANSAL GIDANIN FAYDALARI

Hayvansal Gıdanın Faydaları
İnsan bedeninin bir bütün olarak sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için düzenli olarak hayvansal gıda tüketimi oldukça önemlidir. Bağışıklı sistemi, kemik ve kas sistemi, beyin ve sinir sistemi gibi önemli pek çok konuda varolan sağlığı korumak ve iyileştirmek için uzmanlar düzenli olarak hayvansal gıda tüketilmesi gerektiğini vurgulamaktadır. Et, yumurta, süt, peynir, yoğurt, tavuk, balık gibi ürünleri içerisinde barındıran hayvansal gıdalar bol miktarda protein ve kalsiyum içermektedir. Ancak söz konusu bu hayvansal gıdaların aşırı tüketilmesi faydalı olduğu kadar vücut sisteminde belirli zararlara da neden olmaktadır. Örneğin, protein bakımından zengin olan hayvansal gıdaların ihtiyaç fazlası tüketilmesi vitamin eksikliğine, halsizliğe ve bazı durumlarda da kalp ve damar rahatsızlıklarının görülmesine neden olmaktadır.
Hayvansal gıda kategorisine giren et, tavuk ve balık gibi ürünlerin içerisinde bulunan hayvansal yağlar yine bedensel sağlığın korunması için tüketilmesi gereken besinler arasında yer almaktadır. Sağlık açısından tüketilmesi gereken hayvansal gıdalar günümüzde hazır gıda üretiminde de sıklıkla kullanılmaktadır. Salam, sosis, sucuk, döner, köfte gibi gıda ürünlerinin üretiminde va hazırlanmasında kullanılan hayvansal yağlar, sağlık açısından tüketilmesi önerilen hayvansal yağlardır. Sucuk yağı, gömlek yağı, dava kavram yağı, dana gömlek yağı, dönerlik yağ, köftelik yağ gibi hayvansal yağlar sözü edilen et ürünlerin üretiminde kullanılmaktadır.
Hayvansal gıda grubu içinde yer alan dana gömlek yağı, dana yağı, gömlek yağı, donmuş yağ, dana iç yağı, sucuk üretim yağı gibi hayvansal yağlar hakkında daha detaylı bilgi almak için bilcengida.com web sitemizi ziyaret edebilir ve bizimle iletişime geçebilirsiniz.