Kuzu Yağı Çeşitleri Nelerdir?

Kuzu Yağı Çeşitleri Nelerdir?

Kuzu Yağı Çeşitleri Nelerdir?

Hayvansal yağlar arasında önemli bir yer tutan iç yağlar, bilinenin aksine sağlık açısından son derece faydalıdır. Özellikle büyükbaş ve küçükbaş hayvanların çeşitli bölgelerinden elde edilen iç yağlar, sofralarımızda ve yemeklerimizde sıklıkla kullanılan besin değeri yüksek yağladır. Sofralarda ve yemeklerde kullanmanın dışında iç yağlar, gıda üretim tesislerinde hayvansal gıdaların üretilmesinde de sıklıkla kullanılmaktadır. Bilindiği gibi hazır köfte, salam, sosis, sucuk, döner vb. hazır tüketim için üretilen et ürünlerinde hayvansal iç yağlar kullanılmaktadır.

Hayvansal iç yağlar arasında bulunan ve diğer iç yağlara göre daha fazla omega-6 yağ asidi içeren kuzu yağları da yukarıda sözü edilen hazır tüketim et ürünlerinin üretiminde kullanılmaktadır. Küçükbaş hayvanların iç yağlarına verilen genel bir isim olan kuzu yağının genel kullanım alanı oldukça geniştir. Öyle ki sabun vb. bazı kimyevi ürünlerin üretiminde daha kuzu yağlarından yararlanabilmektedir.

Bir tür donmuş yağ olan kuzu yağı, küçükbaş hayvanların çeşitli bölümlerinden elde edilebilir ve elde edildiği vücut bölümüne göre farklı isimlerle anılır. Örneğin küçükbaş hayvanların işkembe ve bağırsaklarını çevreleyen yağ tabakasına kuzu gömlek yağı denilmektedir. Benzer şekilde küçükbaş hayvanların sırt bölgelerinden elde edilen iç yağlara kuzu kavram yağı ve kuyruk kısımlarından elde edilen hayvansal yağlar da kuzu kuyruk yağı olarak isimlendirilmektedir. Söz konusu olan tüm bu kuzu yağları mutfaklarda ve gıda üretiminde kullanılmakla birlikte farklı sanayi kollarında da hammadde veya yardımcı madde olarak kullanılabilmektedir.

İzmir Kemalpaşa’da hijyen ve sağlık kriterlerine dikkat ederek üretim ve paketleme yapan Bilcen Gıda, düğer iç yağlarda olduğu gibi kuzu yağlarını da gerekli özen ve önemi göstererek tüketicisine iletmektedir. Kuzu yağları ve diğer hayvansal iç yağlar konusunda detaylı bilgi almak için bilcengida.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.