KUZU YAĞININ İNSAN SAĞLIĞINA ÖNEMİ

KUZU YAĞININ İNSAN SAĞLIĞINA ÖNEMİ

Etlerin vazgeçilmez bir parçası olarak bilinen iç yağlar insan sağlığı açısından oldukça faydalı ve şifalıdır. Kuzu yağı da bunlardan bir tanesidir.  Kuzu yağı, küçükbaş hayvanların genelde omurgasının sonunda biriken yağlar olarak bilinmektedir. İnsan sağlığı açısından, omega konusunda oldukça zengindir. Kuzu yağının insan sağlığına olan bir diğer önemi ise ileri yaşlarda oluşabilecek eklem ağrılarını önlemektedir. Bunun için ise erken yaşlarda kuzu yağı kullanmaya başlanmalıdır. Zamanla elde edilen testlerde ise genç yaşlarda kuzu yağı tüketen insanlarda kalp ve damar hastalıklarının daha az görüldüğü kanıtlanmıştır. 

Kuzu yağı: felç, romatizma ve kulunç gibi hastalıklara iyi gelmektedir. Özellikle genç yaşlarda kuzu yağı tüketilmesi ileri yaşlarda bu hastalıkların görülme riskini ciddi anlamda azaltmaktadır. Yeterli düzeyde hayvansal yağ tüketimi sağlanması, sağlık sorunlarının riskini azaltmasına yardımcı olacaktır.

Kuzu kuyruk yağları hayvansal yiyeceklerin yanı sıra hazır et ürünlerinin kullanımında da sıklıkla kullanılmaktadır. Öyle ki sucuk, sosis, salam, et füme gibi yiyeceklerin üretimini yapan firmalar tarafından kuzu yağları da diğer hayvansal yağlarla birlikte kullanılmaktadır.

İzmir Kemalpaşa’da faaliyet gösteren teknolojik üretim tesisinde üretimini yaptığı 1. sınıf dana gömlek yağlarını, salam, sosis, sucuk, hazr köfte üretimini yapan firmalara ve restoran, kasap vb. işletmelere satmaktadır. Dana gömlek yağı ve diğer hayvansal yağların üretimi ve faydaları hakkında detaylı bilgi almak için www.bilcengida.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.