DANA GÖMLEK YAĞININ ÖNEMİ

DANA GÖMLEK YAĞININ ÖNEMİ

Dana gömlek yağı büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan elde edilen iç yağlardan bir tanesidir. Dana gömlek yağının önemini pek çok gıda üretiminde kullanıldığı gibi günlük yemeklerimizde de doğrudan kullanılmasından anlayabiliriz.

Gündelik hayatta dana gömlek yağı yeterli miktarlarda tüketilirse: kalp damar hastalıklarına, bağışıklık sisteminin gelişmesine,beyin sağlığının gelişimine, akciğer hastalıklarına vb. gibi çoğu hastalıklara şifadır.

Doğrudan insan sağlığına faydasının büyük olduğu dana gömlek yağı, çocukların gelişiminde ve orta yaşlı insanların ileriki yaşlarda sağlık problemlerini önleyici bir etkiye sahiptir. Sucuk, salam, sosis, hazır köfte, et füme, hazır döner üretimi yapan üretici firmaların bu ürünlerin üretiminde kullanıldığı dana gömlek yağı aynı zamanda lokanta, restoranlarda kullanılmak ve kasap, marketlerin şarküteri bölümlerinde de satılmak için 1. sınıf ve Trk Gıda Kodeksine uygun bir şekilde üretilmektedir.

İzmir Kemalpaşa’da faaliyet gösteren teknolojik üretim tesisinde üretimini yaptığı 1. sınıf dana gömlek yağlarını, salam, sosis, sucuk, hazr köfte üretimini yapan firmalara ve restoran, kasap vb. işletmelere satmaktadır. Dana gömlek yağı ve diğer hayvansal yağların üretimi ve faydaları hakkında detaylı bilgi almak için www.bilcengida.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.