Sucuk Yağı Nedir?

Sucuk Yağı Nedir?

Sucuk Yağı Nedir?
Bir tür fermente et ürünü olan sucuk, Ermenistan, Türkiye, Bulgaristan başta olmak üzere Balkan ve Orta Asya coğrafyasında sıklıkla tüketilen bir hayvansal gıdadır. Sucuk, kıyma haline getirilen büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara ait etlerin, iç yağlar ve çeşitli baharatlarla harmanarak daha önceden şişirilerek kurutulmuş bağırsaklara doldurulması ve sonrasında da kuruyarak tüketime hazır hale getirilinceye kadar dinlendirilmesi ile oluşmaktadır. Sucuk üretimi et ve iç yağ gibi kolay bozulabilen ve mikroorganizma üretebilen malzemelerden üretildiği için hijyenik ortamlarda dikkatli bir şekilde üretilmelidir.
Sucuk üretiminde kıyma ve baharatın yanı sıra kullanılması gereken malzemelerden birisi sucuk üretim yağlarıdır. Sucuk üretim yağları, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların çeşitli bölgelerinden elde edilen iç yağların birbirleriyle karıştırılarak sucuk içinde kullanılabilecek hale gelmesidir. Sucuk üretim yağları, salam, sosis gibi benzer fermente et ürünlerinin yapımında da sıklıkla tercih edilmektedir.
İzmir Kemalpaşa’da uzun yıllar faaliyet gösteren Bilcen Gıda, hijyen koşullarına uygun ve son teknolojilerle donatılmış üretim tesisinde hayvansal yağların yanı sıra sucuk üretim yağı üretimi de gerçekleştirmektedir. Sucuk üretim yağı ve diğer donmuş hayvansal yağlar hakkında detaylı bilgi edinmek ve bizimle iletişime geçmek için bilcengida.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.