Hayvansal Gıdaların Sağlık Açısından Önemi

Hayvansal Gıdaların Sağlık Açısından Önemi

Hayvansal gıdaların insan bünyesine olan faydaları saymakla bitmez. Covid 19 gibi bağışıklık sistemini hedef alan virüs veya bakteriyel hastalıkları da göz önünde bulundurduğumuzda, protein bakımından zengin gıdalara yönelmemiz sağlıklı bir bünye için olmazsa olmazdır. Yumurta, süt, balık, tavuk gibi hayvansal gıdaların düzenli olarak tüketilmesi kas ve kemik gelişimine, B12 vitamini eksikliğine ve doku hücrelerinin yenilenmesine büyük fayda sağladığı bilimselliği kanıtlanmış bir gerçektir.

Düşük dirençli bünyelerde doktorların ilk önerileri arasında düzenli uyku programı, gün içi egzersizler ve protein içeren gıdalar tüketmek ilk üç önemli maddeyi oluşturur. Protein yerine karbonhidrat ağırlıklı gıdaların tüketilmesi orta ve uzun vadede vücutta olumsuz etkiler yaratabilmektedir. Özellikle çocuklarda erken gelişim çağında protein bazlı gıdaların tüketilmesi büyük önem arz etmektedir.

Gelişmiş yaşlardaki bireylerin de vitamin, mineral ve protein ihtiyaçlarını gidermesi gerekmektedir. Özellikle ilerleyen yaşlarda sağlıksız beslenme sonucu düşük dirençli bünyelerde gözlemlenen uykusuzluk, çeşitli sindirim problemleri, halsizlik ya da çabuk hasta olma, yukarıda sayılan bileşenlerin eksikliğinden kaynaklanabilmektedir.

Sucuk, salam, sosis, köfte ya da döner gibi hayvansal gıdalarda yer alan dana kavram yağı, dana böbrek yağı, dana gömlek yağı gibi yağlar, sağlıklı bir bünye için tüketilmesi önerilen faydalı tüketim malzemeleridir. Uygun miktarda ve sıklıkta tüketilen bu yağ türleri ayrıca, katıldıkları yemeği daha da leziz kılmaktadır.

Hayvansal gıda grubunda yer alan dana böbrek yağı, dana kavram yağı ya da dana gömlek yağı gibi hayvansal yağların üretimi ve tüketimi hakkında daha detaylı bilgi için www.bilcengida.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.