Hayvan İç Yağlarının Üretiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hayvan İç Yağlarının Üretiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Sıcaklıkların değişimine bağlı olarak gıdaların mikrobiyolojik bozulmaları gerçekleşmektedir. Bu durum et ve et ürünleri gibi hayvansal ürünlerde özellikle daha kısa sürede gerçekleşmektedir. Mikrobiyolojik bozulma, mikroorganizmaların üremesine neden olarak söz konusu canlıların varlığı, gıdaların kullanımını sağlık açısından tehlikeye atmaktadır. Bundan dolayı hayvansal gıdalar gibi süt ürünleri, meyve ve sebze gibi hızlı mikrobiyolojik bozulmaya sebep olabilen gıdaların bozulmaması için soğuk depo zinciri uygulaması yapılmaktadır.

Hayvansal gıdalar kategorisinde bulunan sucuk,salam,sosis,köfte, döner vb. et ürünlerinde sıklıkla kullanılan hayvansal yağlarda da soğuk zincir uygulaması vardır ve oldukça ciddi öneme sahiptir. Gıda ürünlerinin düşük sıcaklıkta depolanması ve üretilmesi işlemine soğuk zincir uygulaması denilmektedir. Bilcen Gıda bünyesinde soğuk zincir uygulamasını; dana iç yağ, kavram yağı, gömlek yağı, dana böbrek yağı gibi hayvansal yağların üretim aşamalarından depolama aşamalarına ve sevkiyat aşamalarına kadar tüm süreçlerinde uygulanmaktadır. Hayvansal gıdalarda, ürünleri kullanıcısına ulaştırmada soğuk zincir uygulamasının kırılmamasına özen gösterilmelidir. Soğuk zincirde uygulanan soğukluk derecesi depolanan ürüne göre değişiklik göstermektedir. Bundan dolayı uygun sıcaklıklarda depolanması ve tedarik edilmesi, tüketiciye bu şekilde sunulması büyük önem taşımaktadır.

Sektöründe uzun yıllardır var olan Bilcen Gıda, Kemalpaşa’da bulunan fabrikasında çeşitli hayvansal yağ üretimi gerçekleştirmektedir. Gömlek yağı, dana kavram yağı, dana gömlek yağı, hayvan iç yağı, dana yağı gibi çeşitli hayvansal yağların hazırlanması aşamasında görev alan Bilcen Gıda, müşteri memnuniyetini esas alan çalışma prensibi ile kullanıcılarına hizmet vermektedir.