Kuzu iç yağının zararı var mıdır?

Kuzu iç yağının zararı var mıdır?

Hayvansal yağlardan biri olan ve ülkemizde kullanımı son yıllarda artış gösteren kuzu iç yağı, yemeklerin lezzetini artırmak ve aromasını güçlendirmek için tercih edilmektedir. Yemeklere genellikle küçük küçük doğranarak ya da eritilerek eklenmektedir. Omega asitleri açısından bir hayli zengin olan kuzu iç yağı, ölçülü ve düzenli tüketildiğinde oldukça yararlıdır. Yaş ilerledikçe ortaya çıkan rahatsızlıkların önüne geçmekte ve geciktirmektedir. Özellikle yaşlılıkta büyük bir sorun olan eklem ağrıları için erken yaşta düzenli bir şekilde tüketilmelidir. Bunun yanı sıra kuzu iç yağını düzenli olarak tüketen kişilerde kalp ve damar hastalıklarının tüketmeyenlere göre daha az görüldüğü bilimsel araştırmalar ile kanıtlanmıştır.
Ancak tabii ki her durumda olduğu gibi kuzu iç yağının da fazla tüketimi olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir. Fazla tüketildiğinde sağlıksız kilo alımı, kolesterol artışı ve mide asidinin yükselmesi gibi sorunları ortaya çıkabilmektedir. Özellikle ileri yaştaki kişiler kuzu iç yağı tüketimini yaparken bir doktora danışmalı, değerlerini sürekli kontrol ettirmelidir.