Hayvansal Yağlar: Dana Gömlek Yağı

Hayvansal Yağlar: Dana Gömlek Yağı

Dana gömlek yağı bir diğer adıyla omentum da denilen bu yağ büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda işkembe ve bağırsakların üzerini gömlek şeklinde saran yağ türüdür. Hayvansal yağlardan olan ve en fazla tercih edilip bilinen gömlek yağı, halk arasında çember yağı olarak da bilinir.
Hayvansal gıda olmaları nedeniyle hijyenik ortamlarda üretilmediği veya doğru koşullarda saklanmadığı takdirde hızla sağlığı tehlikeye atacak şekilde bakteri üretebilmektedir. Bu nedenle gömlek yağları 1. sınıf ve Türk Gıda Kodeksine uygun olarak ve Tarım ve Orman Bakanlığı onayıyla üretilebilmektedir.

Salam,sucuk,sosis gibi et ürün üretiminde bulunan firmalar üretim esnasında kullandığı bu yağ çeşidi aynı zamanda lokanta, restorant, kasaplar için de tercih edilmektedir. Ürün hazırlık aşamasında ; Yağlar yere düşmeden itinayla alınır. Yağda bulunan oksidasyonu önlemek için kesinlikle yağ su ile temas ettirilmez. 24 saat boyunca belirlenilen oda sıcaklığı derecesinde ön soğutmaya alınarak hijyenik ortamda, tek tek işlemden geçirilerek ambalajlanmaktadır. Depolanma aşamasında çalışma ve ortamdan ortama sevk esnasında soğuk zincir kırılmadan gıdanın güvenliklik kurallarına göre işlemler devam etmektedir.
-40 C derecede şoklanan yağlar, -18 C derecede muhafazaya alınır ve servise hazır hale gelmektedir.

Bilcen Gıda; hayvansal yağ ve hayvansal gıda üretimini, steril ve hijyenik koşullarda gerçekleştirmektedir.
İzmir, Kemalpaşa’da yer alan Bilcen Gıda, küçükbaş ve büyükbaş hayvanlardan elde ettiği sağlıklı ve hijyenik dana gömlek yağı, kuzu gömlek yağı, dana kavram yağı, donmuş yağ, böbrek yağı, dana iç yağı, hayvan iç yağı gibi hayvansal yağ üretimi gerçekleştirmektedir. Hayvansal yağ ve gıda tüketimi hakkında detaylı bilgi edinmek ve ürünlerimizi incelemek için www.bilcengida.com adresini ziyaret ederek bizimle iletişime geçebilirsiniz.