DONMUŞ YAĞ ÜRETİM AŞAMALARI

DONMUŞ YAĞ ÜRETİM AŞAMALARI

Yağ asit zincirlerinin neredeyse tamamının baskın olduğu bir yağ türü olan donmuş yağlar, diğer yağ türlerine oranla daha yüksek erime noktasına sahiptir ve bu nedenle oda sıcaklığında katı halde muhafaza edilebilmektedir. Hayvansal yağların neredeyse tamamı doymuş yağ asitlerinden oluşmaktadır. Söz konusu bu hayvansal doymuş yağlar çeşitli gıdaların yapım aşamalarında farklı oranlarda kullanılmaktadır. Yüksek oranda hayvansal yağ içeren gıda ürünleri arasında dana ülkemizde sıklıkla tüketilmektedir.

Dana, koyun, kuzu ve türevleri gibi hayvanlardan elde edilen hayvansal doymuş yağ, doğrudan gıda gıda üretiminde veya yapımında kullanılmamakta, çeşitli işlemlerden geçmektedir. Diğer bir deyişle bir takım çeşitli üretim aşamaları söz konusudur. Öncelikle hayvansal donmuş yağların diğer hayvansal ürün parçalarından ayrılması gerekmektedir. Sonrasında hijyenik üretim tesislerinde türüne ve çeşidine göre ayrılan hayvansal donmuş yağlar hijyen ve soğuk hava zincirine uygun olarak paketlenmekte ve tüketicisi için hazır hale getirilmektedir. Soğuk hava zincirinin korunması bu aşamada son derece önemlidir. Çünkü donmuş yağlar, oda sıcaklığında katı halde muhafaza edilebiliyor olsa dahi hayvansal içerikleri dolayısıyla bozulma süreleri kısa olmaktadır. Bozulmadan muhafaza edilmesi ve sağlıklı bir şekilde tüketilmesi açısından soğuk hava zincirinin kırılmaması her işlem aşamasında bu duruma dikkat edilmesi gerekmektedir.

Bilcen Gıda üretim tesislerinde hijyenik koşullarda üretilen ve özel soğuk hava depolarında depolanan hayvansal donmuş yağlar, çeşitli gıda üretim tesislerine transfer edilmektedir.
Hayvansal donmuş yağ üretim aşamaları hakkında daha detaylı bilgi almak için www.bilcengida.com.tr adresimizi ziyaret edebilir ve bizimle iletişim kurabilirsiniz.