İç Yağ Tüketiminde Önemli Noktalar

İç Yağ Tüketiminde Önemli Noktalar

Sağlıklı bir yaşam için uzmanlar tarafından sıklıkla önerilen havyansal yağlar, büyük ve küçükbaş hayvanların lipid malzemelerinden elde edilmektedir. Günümüzde iç yağlar olarak da bilinen hayvansal yağlar uzun yıllardır Türk mutfaklarının vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır.

İç yağlar, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların çeşitli yerlerinden elde edilir ve elde edildiği bölgeye göre farklı şekillerde adlandırılmaktadır. İç yağlar, mutfaklarda pişen yemeklere eşsiz bir lezzet vermenin yanı sıra hazır tüketim hayvansal gıda üretimi yapan endüstriyel firmalar tarafından da tamamlayıcı malzeme olarak görülmekte ve kullanılmaktadır. Örnek verecek olursak: salam, sucuk, sosis, döner gibi hazır gıdaların üretiminde iç yağlar olmazsa olmazdır ve sıklıkla kullanılmaktadır. İç yağlar gıda endüstrisinin dışında farklı sektörlerde de rol almaktadır.

Çok fazla alanda kullanımı bulunan iç yağlar, fazla kullanımında insan sağlığını ciddi anlamda etkileyebilmektedir. Bunun yanı sıra dikkatli ve yeterli tüketimi de bir o kadar sağlık için faydalıdır.

İç yağların, büyüme ve gelişme döneminde olan çocuklar için faydası oldukça büyüktür. Bunun yanında hayvansal ürünlerle birlikte tüketilmesi de önerilmektedir. hayvansal ürünlerle birlikte tüketilmesi önerilmektedir.
Vitamin, protein ve omega 3 açısından fazlasıyla zengin olan iç yağlar, vücudumuza olan başlıca faydalarına örnek olarak şunları söyleyebiliriz;
– Bağışıklık sistemine iyi gelmektedir.
– Beyin, kas ve iskelet sistemini güçlendirmektedir.
– Deri hücrelerinin yenilenmesinde etkili olmaktadır.

Sektöründe uzun yıllardır çalışma gösteren Bilcen Gıda, hayvansal gıdalar içerisinde kullanımı sağlanacak hayvansal yağ üretimi yapmaktadır. Kuzu gömlek yağı, böbrek yağı, gömlek yağı, dana kavram yağı, dana gömlek yağı gibi çeşitli hayvansal yağ üretimi sağlayan Bilcen Gıda ürünlerini detaylı incelemek için www.bilcengida.com adresini ziyaret edebilir ve bizimle iletişime geçebilirsiniz.